Under utvikling

Habitat Haus

Byøkologisk og sosialt leilighetsprosjekt i Oslo sentrum

Habitat Haus

I Hauskvartalet i Oslo skal Urbanium utvikle og bygge ut eiendommene Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42 med byøkologiske boliger i tråd med reguleringsplan S-4387. Bli kjent med kvartalet her.

Boligprosjektet er basert på skisseprosjektet HABITAT HAUS tegnet av Asplan Viaks arkitekter i Oslo. HABITAT HAUS vant oppdraget etter et parallelloppdrag arrangert i forbindelse med en medvirkningsprosess for boliger i Hauskvartalet i 2017.

HABITAT HAUS skal tilby enkle boliger, med gode og sosiale fellesløsninger som dagligstue, felleskjøkken, vaskeri og gjesterom. Felles for alle boenhetene er at de vil ha en fleksibel utforming og baseres på en ide om enkel standard. Videre vil alle boenhetene dele et spennende felles gårdsrom, takterrasser og brede funksjonelle svalganger. En fremtidig grønn bakgård vil gi beboere boltreplass bak den ellers pulserende Brenneriveien med utestedet Blå, kulturcafeen Ingensteds og cocktailbaren Bortenfor.

Både før og under byggeprosessen skal boligkjøperne kunne påvirke utformingen av sin leilighet og fellesarealene, og gjennom en slik medvirkning påvirke utformingen av boligprosjektet. Vi utforsker nå også mulighetene for å både gjenbruke materialer fra andre byggeprosjekter og ta i bruk innredning som av ulike årsaker ikke er som den «rette agurken» som ender opp i butikken.

Sammen med myndighetene utforsker vi muligheten for egeninnsats, noe som vil føre til kostnadsreduksjon og en rimeligere inngangsbillett i denne delen av boligmarkedet. Målet er at kostnadene skal kunne holdes på et lavere nivå enn i vanlige nyboligprosjekter i Oslo sentrum. Igjennom en sosial, bærekraftig og dynamisk prosess skal boligene likevel bli det perfekte hjem for etablering i ett av Oslos mest spennende og sentrale områder.

Vi gjennomfører våren 2019 studier i samarbeid med ulike kompetanser knyttet til sosial og bærekraftig boligutvikling, og forbereder rammesøknad for innsendelse sommeren 2019. Parallelt vil vi starte en prosess med å finne mennesker som kunne tenke seg å være utviklere og beboere i prosjektet.

Prosjektet tegnes av arkitektene Odd Øverdahl og Haakon Haanes. Øverdahl og Asplan Viak har tegnet Vega Scene i Hausmanns gate 28, mens Haanes kommer fra Nøysom arkitekter som står bak et eksperimentelt selvbyggerboligprosjekt på det byøkologiske forsøksområdet Svartlamon i Trondheim.

Bygget skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM-NOR og er et pilotprosjekt i PBE og Husbankens ‘Balansert boligkvalitetsprogram’.

Les mer om Hauskvartalet her!

Kontaktperson for prosjektet
Meld interesse