Vi er investor i noen av Norges beste startups

Urbanium Gruppen AS har støttet noen av Norges mest verdifulle oppstartsselskaper igjennom direkteinvesteringer, styreverv, pilotprosjekter og fond. I 2020 besluttet vi også å investere i fond som igjen investerer i selskaper som fortrinnsvis har fokus på å aksellerere ESG tiltak og digital transformasjon i en stadig endrende hverdag for både forbrukere og bedrifter.

 

 

Porterbuddy er et innovativt teknologiselskap innenfor logistikk, kundedrevet distribusjon og e-handel. Porterbuddy tilbyr en unik ‘last-mile’ leveransetjeneste tilpasset sluttkundens behov. Leveringsløsningen gjør det enkelt og bekvemt å handle online. Kunden bestemmer selv når og hvor varene skal leveres hjem, man kan spore sendingen underveis, chatte med budet og gi tilbakemeldinger. Porterbuddy leverer varer fra ledende norske nettbutikker på «same day» basis, som for eksempel Clas Ohlson, Komplett.no og Fjellsport.no. I desember 2020 gikk Verdane Capital og Canica inn med vekstkapital i selskapet og ble majoritetsaksjonærer. Selskapet ledes av gründer Henrik Gerner-Mathisen.

Første investering: 2017

https://www.porterbuddy.com/

 

Unloc, grunnlagt av Kris Riise og August Flatby i 2017, tilbyr effektive, sikre og enkle løsninger for å eie og dele digitale nøkler. Nøklene, som ligger i en mobilapp, kan brukes til å åpne smarte låser uavhengig av produsent. Unloc brukes av eiendomsforvaltere, boligselskaper, næringsbygg, tjenestetilbydere og privatpersoner. Urbanium Gruppen AS har vært investor i selskapet siden første eksterne fundingrunde og har lagt til rette for pilotprosjekter og testing underveis i vårt eierskap.

Første investering: 2018

https://unloc.app/

 

Lovart Aqua Logistics er et raskt voksende selskap i markedet for brønnbåt og servicetjenester til norsk oppdrettsbransje, grunnlagt av et ungt men erfarent gründerteam med base i Molde. Rognkjekstransport utgjør den største delen av virksomheten i dag. Selskapet også satser innenfor nye nisjer for økt bærekraft i næringen, som nødprosessering som igjen reduserer svinn i produksjonen.

Første investering: 2020

https://www.lovart.no/

 

About: Nordic Unmanned HSEQ (Google Play version) | Nordic Unmanned HSEQ | Google Play | Apptopia

Nordic Unmanned er en ledende leverandør av komplekse drone-tjenester til offentlig sektor, forsvarssektoren og selskaper i Europa. Tjenestene inkluderer blant annet overvåkning av sulfuroksid (SOx) utslipp og oljesøl, CO2-reduserende point-to-point logistikkoppdrag og foto/digitaliseringstjenester. Selskaper hadde i slutten av 2020 rundt 40 ansatte, og målet er å vokse til 100 ansatte i 2021. Nordic Unmanned ble notert på Euronext Growth i desember 2020 med Urbanium Gruppen AS som en av de største aksjonærene.

Første investering: 2020

https://www.lovart.no/

 

Soundsensing

Soundsensing har satt som mål å bruke lyd som en datakilde til å løse utfordringer knyttet til støy på byggeplasser, i produksjonsbedrifter, på kontorer og i byer generelt. Selskapet har utviklet og piloterer nå en sensor med GDPR-kompatibel lydmålingsteknologi basert på kunstig intelligens. I tillegg til å dokumentere dokumentere støy i konkrete situasjoner kan slike sensorer også delvis erstatte manuelle akustikeroppgaver i forbindelse med kjøp/salg av eiendom, reguleringssaker eller planarbeide. Selskapet ble grunnlagt i 2019 av Ole Johan A. Bjerke, Jon Nordby og Erik Sjølund.

Første investering: 2021

https://soundsensing.no/

 

Unite Living: Finn bolig/hybel/leilighet, match eller legg ut boligannonse

Unite Living bruker teknologi til å helautomatisere leieprosessen på vegne av alle mennesker i møte med både profesjonelle og private eiere av eiendommer. Portalen begynte i 2016 som en «matchmaker» for romkamerater, men har over tid videreutviklet konseptet sitt til å levere et fullt forvaltningssystem for utleiere – herunder flere av landets ledende utleieaktører. Selskapets CEO og grunnlegger er Christian Wierød.

Første investering: 2021

https://www.uniteliving.no/

 

Skyfall Ventures

Igjennom Skyfall Ventures Fond I, et norsk tidligfasefond, er Urbanium Gruppen AS medinvestor i oppstartsselskaper med stort vekstpotensiale og sterke gründerteam. Skyfall er en relativt ung satsning spunnet ut av Spring Consulting, men har allerede bygget en solid track record med mange konsumentrettede teknologiselskaper og programvareselskaper for bedriftsmarkedet. Fondet har hittil gjort flere investeringer i 2020, heriblant Agelabs (plattformteknologi for å oppdage biomarkører basert på avansert maskinlæring), Oivi (skadepreventiv synsteknologi rettet mot diabetikere), SMOC.AI (annonseplattform), Nansen AI (kryptoanalyse, fokusert på Ethereum-plattformen) og Outshifter (dropshipping).

https://skyfall.vc/

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Ved å krysse ut denne meldingen godkjenner du vilkår tilknyttet denne siden.